Trandafirii cu RADACINA NUDA se LIVREAZA si se PLANTEAZA in aceasta perioada cu PRIORITATE

Intrebari si raspunsuri, totul despre trandafirii englezesti

[cherry_row type=”fixed-width”]

[cherry_col size_md=”12″ size_xs=”none” size_sm=”none” size_lg=”none” offset_xs=”none” offset_sm=”none” offset_md=”none” offset_lg=”none” pull_xs=”none” pull_sm=”none” pull_md=”none” pull_lg=”none” push_xs=”none” push_sm=”none” push_md=”none” push_lg=”none” collapse=”no” bg_type=”none” bg_position=”center” bg_repeat=”no-repeat” bg_attachment=”scroll” bg_size=”auto”]

[cherry_title_box title=” ” subtitle=”Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari” icon_size=”20″ align=”center” title_priority=”subtitle_title” title_size=”normal”]

[/cherry_col]

[/cherry_row]

[cherry_row type=”full-width”]

[cherry_col size_md=”12″]

[cherry_spacer size=”30″]

[/cherry_col]

[/cherry_row]

[cherry_row type=”fixed-width”]

[cherry_col size_md=”12″]

[cherry_accordion class=”boxed right”]

[cherry_spoiler title=”Care e diferenta intre un catarator si un catarator buchetar?” open=”yes”]

Cataratorii au in general flori mari pe lastari, cu crestere nu foarte rapida, si mai degraba rigizi, in general cu inflorire repetata. Cataratorii buchetari sunt in general mult mai vigurosi, producand un numar mare de flori mici (in buchet) chiar daca cei mai multi nu repeta inflorirea. Sunt exceptii la ambele reguli: de exemplu Malvern Hills si Snow Goose sunt cataratori buchetari cu inflorire repetata in vreme de Cecile Brunner este un catarator care infloreste o singura data si face flori mici. Cea mai mare parte a cataratorilor imbraca foarte binezidurile, boltile, spalierele si obeliscurile, in vreme ce cataratorii buchetari sunt mai potriviti pentru cresterea pe copaci sau acoperirea structurilor mari cum ar fi pergolele, garajele sau magaziile.

[/cherry_spoiler]

[cherry_spoiler title=”Care este cel mai parfumat trandafir englezesc?”]

Jude the Obscure este probabil cel mai parfumat trandafir desi acest lucru depinde de momentul din zi si de perceptia Dvs individuala a parfumurilor, dar este cu siguranta varietatea care se pare ca farmeca cei mai multi oameni. Are cel mai minunat parfum de fructe, cu note de citrice si uneori de guava, litcee sau vin alb dulce. Alti pretendenti la titlu ar fi Gertrude Jekyll (un parfum perfect echilibrat de trandafiri clasici), Lady Emma Hamilton (parfum delicios de fructe), Wild Eric (amestec de trandafiri clasici si cuisoare) si Jubilee Celebration (alt parfum splendid de fructe)

[/cherry_spoiler]

[cherry_spoiler title=”Care trandafir englezesc infloreste cel mai abundent si pe o perioada mai indelungata?”]

Mayflower este primul trandafir care infloreste in primavara tarzie, si apoi continua sa infloreasca cu regularitate pana il opreste gerul in octombrie-noiembrie. Alti trandafiri englezesti cu inflorire abundenta si indelungata sunt Countryman, Mary Rose, Redoute, Winchester Cathedral si Molineux.

[/cherry_spoiler]

[cherry_spoiler title=”Trandafirul meu are 7 frunze? Este un lastar salbatic?”]

Nu, in vreme ce marea majoritate a soiurilor hibride si floribundas au doar 5 frunze, multi trandafiri apartinand altor grupuri au 7, 9 sau chiar mai multe frunzulite. Nu exista reguli clare pentru a distinge un lastar salbatic, dar, in general frunzele acestuia sunt compuse din 7 frunzulite si sunt mai degraba de un verde deschis ca si lastarul care este de obicei lucios, cu putini tepi. Daca va face floare, aceasta va avea 5 petale de un alb usor imbujorat. Lastarii salbatici ies de obicei din radacina pe care s-a altoit trandafirul deci vor iesi de sub zona de altoire. Totusi lastarii tineri ai anumitor trandafiri pot fi foarte vigurosi si pot arata ca un lastar salbatic, de aceea verificati riguros inainte de a-l taia pentru a nu compromite planta.

[/cherry_spoiler]

[cherry_spoiler title=”Am un trandafir Winchester Cathedral si unele din petale s-au colorat roz. Am descoperit o noua varietate?”]

Din pacate nu. Whincester Cathedral si Redoute sunt ambele varietati ale soiului Mary Rose si uneori oricare din acesti 2 trandafiri pot reveni la original. Revenirea poate varia de la o floare roz in intregime, sau cateva picatele pe o petala, si pot fi foarte atractive. Daca doriti sa pastrati planta la o singura culoare, taiati pur si simplu lastarul de sub punctul unde a aparut variatia.

[/cherry_spoiler]

[cherry_spoiler title=”Noul meu trandafir are o pudra alba pe frunze. Ce inseamna asta, o problema cu trandafirul? „]

Aceasta este cel mai probabil fainare, o boala comuna a multor plante in gradina si deseori cauzata de uscaciune la radacina. Cel mai des este intalnita la cataratori si cataratorii buchetari ce cresc langa pereti acolo unde solul este de obicei uscat, mai ales zidurile orientate spre est. Cea mai buna modalitate de a preveni fainarea este de a uda ocazional in profunzime solul inainte ca acesta sa se usuce, cel mai recomandat in mai. Acoperirea bazei cu un strat protector este o modalitate de a pastra apa in sol, indicata mai ales in aprilie. De asemeni, puteti stropi impotriva fainarii daca doriti, dar inceputul stropirii trebuie facut dupa ce a trecut pericolul gerurilor tarzii pentru a preveni inghetarea frunzelor. Variabilitatea expunerii la fainare este foarte mare : daca Blairi nr 2 si Dorothy Perkins sunt ambele sensibile la fainare, A Shropshire Lad si Adelaide d’Oleans sunt foarte rezistente.

[/cherry_spoiler]

[cherry_spoiler title=”Am cumparat trandafiri de la Dvs. anul trecut si am urmarit instructiunile de plantare, dar nu au inflorit. De ce?”]

Cel mai probabil este o varietate care infloreste o data pe an si care va inflori in al doilea an pe lastari de 1 an. Marii majoritati a trandafirilor clasici (gallicas, damask, albas, centifolias si mosses), cataratorilor buchetari si altor cateva varietati li se potriveste acest lucru. Daca nu au inflorit in gradina Dvs. in primul an, vor avea probleme de inflorire si daca ii taiati prea sever, de aceea taiati-ii foarte usor.

[/cherry_spoiler]

[cherry_spoiler title=”Noul meu trandafir are flori mari si parfumate, dar sunt preocupat ca au tendinta de a-si apleca capetele. Credeam ca trandafirii ar trebui sa aiba flori erecte.”]

Toti trandafirii au nevoie de cateva sezoane pana sa isi atinga maturitatea deplina. Varietatile cu flori mari au in special tendinta sa devina mai puternice pe masura ce lastarii devin mai grosi putand sa sustina mai usor florile mari. La taierea de iarna nu reduceti lungimea lastarilor cu mai mult de jumatate, acest lucru permite lastarilor sa se ingroase. Aplicati un ingrasamant organic, cu eliberare lenta de 2 ori pe an. Soiurile hibride au fost crescute in mod traditional sa aiba flori erecte. Cata vreme soiurile hibride sunt foarte pretuite, dorinta David Austin a fost sa cultive o diversitate de soiuri, si sa pastreze caracteristicile gradinilor vechi de trandafiri. Astfel, cateva din varietatile noastre preferate si cele mai populare, au flori mari cu cupe adanci. Ele se inclina gratios pe tulpini spre a fi privite, cu o postura naturala pe care o admiram atat. In gradina, joaca acelasi rol ca si bujorii dar au o perioada de inflorire mult mai mare. Printre ele citam magnificele tufe de Golden Celebration, Abraham Draby si Alan Titchmarsh. Din contra, Princess Alexandra of Kent este o varietate mai compacta chiar ca planta tanara, cu tije scurte, rigide astfel incat florile sale uriase, cu cupe adanci tind sa se incline doar foarte putin. Alti trandafiri cu flori ce se inclina foarte putin sunt Brother Cadfael, Benjamin Britten, Crocus Rose, Gertrude Jekyll, Graham Thomas, Mortimer Sackler, Scepter’d Isle, Buttercup si Scarborough Fair. Daca preferati florile ce privesc in sus incercati Charlotte, Dracey Bussel, L D Braithwaite, Molineux, Port Sunlight, Queen of Sweden sau Sophy’s Rose. Totusi incurajam pasionatii sa incerce si cateva din varietatile cu capetele inclinate cata vreme efectul pe tufa matura este incantator.

[/cherry_spoiler]

[/cherry_accordion]

[/cherry_col]

[/cherry_row]

[cherry_row type=”full-width”]

[cherry_col size_md=”12″]

[cherry_spacer size=”88″]

[/cherry_col]

[/cherry_row]

Rețele sociale

Gășiți inspirație pentru grădinile dvs si pe conturile noastre de social media.

Contact

Ai intrebari sau nelamuriri?
Scrie-ne sau solicita o programare.