Trandafirii cu RADACINA NUDA se LIVREAZA si se PLANTEAZA in aceasta perioada cu PRIORITATE
Amenajare gradina urbana, frumoasa si iarna!

Amenajare gradina urbana, frumoasa si iarna!

Iarna 2022-2023 a fost foarte blanda si ne-am putut bucura de toate florile si aranjamentele specifice acestui sezon! Am amenajat si gradini!

Sute de ghivece cu spanz decorativ si arbusti cu scoarta colorata ne-au trecut prin maini la Gradina Bijoux. Am conceput si reorganizat gradini, am avut mare abundenta de Helleborus in magazinul online, chiar din Noiembrie, incepand sezonul cu speciile timpurii de Helleborus Lemperii care stau efectiv toata iarna inflorite, si incheind acum, in Februarie, cu hibrizii infoiati de Helleborus orientallis.

Florile au fost superbe atat in perioadele blande si insorite, dar si in cele ploioase, cu lapovita, zapada sau ger. Spanzul este o planta care infloreste in sezonul rece, este perfect adaptata si are capacitati proprii de protectie in perioadele geroase. Plantati-l intotdeauna in pamant imbunatatit de gradina, intr-o zona cu mult soare pe timpul iernii, dar umbrita de frunzele copacilor/ arbustilor/ trandafirilor/ bujorilor etc pe timpul verii.

Udati spanzul regulat 12 luni pe an, cu intrerupere doar in perioadele in care solul este inghetat, si fertilizati-l cu un produs lichid de calitate pus in apa de udare, incepand cu luna septembrie/ octombrie, cand helleborusii isi pregatesc debutul in sezon.

Pentru o iarna cat mai colorata si interesanta, alegeti un loc vizibil de la fereastra casei sau de-a lungul aleii de acces, acolo unde stiti ca aveti mult soare pe timpul iernii, apoi combinati diverse varietati de Spanz decorativ cu arbori si arbusti cu scoarta colorata (cornus, mesteacan, artar, prunus), cu plante perene vesnic verzi (conifere, euphorbia, euonymus, epimedium), graminee aurii si bulbi de primavara.

Iernile sunt lungi si adesea mohorate, asadar selectati plante in culori luminoase, vibrante, care sa acopere tot sezonul rece, alegeti cu precadere nuante stralucitoare de galben, orange, alb, roz si un pic de visiniu/ verde argintiu pentru contrast.

Fotografii din gradina mica, de oras, organizata sa fie frumoasa si atractiva 12 luni pe an, inclusiv in perioadele de iarna.

Rețele sociale

Gășiți inspirație pentru grădinile dvs si pe conturile noastre de social media.

Contact

Ai intrebari sau nelamuriri?
Scrie-ne sau solicita o programare.